BFC Logo 150  Handbalvereniging BFC, Wolfeynde 10a, 6191 EB BEEK(L)

Lars Pijpers jeugprins Pottentaote

lars pijpers

Lars is 11 jaor en zit op basissjoal Catharina Labouré. Es lid van BFC gwoait
hij reigelmaotig ein belke op ut handbalveldj in de D5. Hae krig reigelmaotig
training van de hjère van de Lions, wo hij zich elke kjèr op verheugd. Tevens
geit hae reigelmaotig nao ein wedsjtried van de Lions kieke. Voetbal zuut hae
auch gaer, mèr dan waal van zien favoriete club AJAX.

(mit dank aan www.pottentaote.nl veur de foto en tekst)

EHBSO voor trainers

Afgelopen week namen bijna 20 trainers van hv BFC deel aan de eerste van twee avonden opleiding EHBSO, eerste hulp bij sport ongevallen.

In samenwerking met de firma Smit en Partouns is een programma opgesteld waarbij de basisbeginselen van de EHBO behandeld worden met in het 2e deel specifiek aandacht aan blessures, preventie en behandeling. Les 1 bestond uit onderdelen als snelle kanteling, Rautec (verplaatsen slachtoffer), bewustzijn stoornissen maar ook aandacht voor het herkennen van gevaar, alarmeren, gebruik van omstanders maar ook hoe met omstanders om te gaan.

Zware onderwerpen maar door de geweldige voorbeelden en verhalen van Roy en Martin, een zeer interessante avond. De firma Smit en Partouns heeft gekozen voor een brede opleiding waardoor het mogelijk is de opleiding af te sluiten met een officieel certificaat. Deze opleiding valt onder de sponsorovereenkomst welke Smit en Partouns heeft afgesloten met BFC. De vereniging is hier zeer dankbaar voor.

Smit  Partouns BV Logo

ehbso-2 ehbso-1

 

Gevoelige nederlaag.

Na de euforie over de overwinning in de bekerronde was het zondag 11-1 weer tijd voor de competitie. De start van de 2e helft en dus ook de 2e wedstrijd tegen de hekkensluiter Gemini.

18-11 In de eerste wedstijd, een blad met aantekeningen onder de arm werd er, in ieder geval door de coach, met een onrustig gevoel afgereisd naar Voerendaal. De charge in de vorige wedstrijd op Maud Dohmen betekende dat Maud niet inzetbaar was. Positief was het groen licht om Femke Bemer na 3 maanden weer zeer beperkt in te mogen zetten in de wedstrijd. E.e.a. betekende dat in de opbouw mogelijk een probleem kon ontstaan.

HS1 .. Halverwege ..

 

7 januari 2014;

De laatste zin van het vorige bericht op de site was: " Altijd lastig die Hagenezen ". En hoe waar dat was is gebleken in de laatste speelronde in december.

BFC had het tot dan, op een enkele uitschieter na, goed gedaan. Goed, er werden 2 wedstrijden verloren en 1 gelijk gespeeld, maar het puntentotaal was aanmerkelijk hoger dan vorig seizoen in december. Tot in Den Haag.

We zullen er maar niet veel woorden aan vuil maken, maar in de laatste 5 minuten verloor BFC de wedstrijd. Een zwak begin van de 2de helft zorgde voor behoorlijk wat stress op de bank. Dit werd met veel moeite recht getrokken. Maar 5 minuten voor het einde, was de koek op .. iedereen was totaal leeg. De eindstand was uiteindelijk 28 – 25. De terugreis was lang .. heel lang.

En dan nu ? De tweede helft van de competitie begint. Mogen we iets anders verwachten ? Kan BFC de zwakke momenten omzeilen? Weten ze hoe ze het moeten aanpakken ? De tijd zal het leren. In de kerstvakantie is rustig doorgetraind, al kost dat soms wel wat moeite. Afgelopen dinsdag is zelfs een oefenwedstrijd gespeeld tegen Merkstein. Helaas hetzelfde beeld, maar er is geknokt. Ook nu weet BFC gelijk te komen maar weet een vrije worp na het fluitsignaal te benutten. Winst na hard werken. De eindstand in Herzogenrath; 21 – 22.

En dan nu twee zware wedstrijden achter elkaar. Allereerst moeten de heren naar Snelwiek Rotterdam. Moeilijk spelen daar in de Maasstad. Een stevige ploeg waar thuis van werd gewonnen, maar die de laatste weken aan een forse opmars bezig is, mede door het feit dat enkele sterke spelers de blessurebank konden verlaten. We zullen zien.

De week daaropvolgend is in Beek de derby tegen Swift Roermond. Als er dit seizoen een nederlaag pijn heeft gedaan, dan was het wel tegen Swift. Swift staat mooi in de top en wij er net onder. Dat belooft wat.

DA2 Even terug naar 2014....

Als eerste namens de dames A2, sponsor Bebemo en coach Ivo een heel gelukkig nieuw jaar toegewenst, veel (sportief) plezier en vooral een goed gezondheid.

Veel tijd om terug te kijken naar 2014 is er niet. Vandaag 4 januari was het alweer tijd voor de 2e ronde bekerwedstrijd en alweer het 2e bezoek binnen 4 dagen aan de Haamen.
2014 Was voor de A2 een jaar van aan elkaar wennen. Een groep samengesteld uit diverse B speelsters, enkele A speelsters maar ook 2 meiden van "buiten" is niet mis om daar meteen een team van te maken.

Meer artikelen...

JoomShaper