BFC Logo 150  Handbalvereniging BFC, Wolfeynde 10a, 6191 EB BEEK(L)

Zaterdag 24 september 2016; BFC HS1 – EHC HS1

Alweer in de laatste seconden.

Na de tumultueuze wedstrijd van vorige week tegen DIOS die in de allerlaatste seconde verloren ging, stond weer een thuiswedstrijd op het programma. Deze keer was EHC uit Den Hoorn, vlakbij Den Haag, de tegenstander.
EHC is net zoals BFC vanuit de 2de divisie naar de 1ste divisie gepromoveerd maar wist nog niet te winnen. Ook zij zagen bijvoorbeeld in de allerlaatste seconde DIOS winnen. Iets dat BFC vorige week ook gebeurde.

De wedstrijd begon in het voordeel van BFC. Na een aantal minuten werd gescoord en het eerste kwartier bleef de stand ongeveer gelijk. Daarna wist BFC echter een kleine marge op te bouwen. De ruststand was dan ook in het voordeel van BFC; 13 – 9.

Zaterdag 17 september 2016; BFC HS1 – DIOS HS1

Helaas in de allerlaatste seconde.

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen stond zaterdag 17 september op het programma. De tegenstander was DIOS (Doorzetten is ons streven) uit Den Hoorn. Deze ploeg was vorig seizoen in de middenmoot van de competitie geëindigd. Vorige week hadden ze echter een andere promovendus, EHC, volgens eigen zeggen op het nippertje verslagen.

Was BFC in staat om het huzarenstukje van vorige week ter herhalen en DIOS te verschalken? Helaas niet. De tegenstander wist na een spannende wedstrijd de overwinning te claimen.

Zaterdag 10 september 2016; Sittardia HS - BFC HS1

Derby van het zuiden

Na de promotie van afgelopen seizoen moesten de heren van BFC direct flink aan de start. De eerste tegenstander was buurtgenoot en rivaal Sittardia. Allebei de teams willen niet verliezen van de buurtgenoot. Dat is de belangrijkste wedstrijd en de kostbaarste punten van het seizoen.

Beide teams wisten niet wat ze van deze wedstrijd konden verwachten. Sittardia had haar team moeten aanvullen met veelal jonge spelers uit de A-jeugd omdat een aantal andere spelers waren doorgestroomd naar Lions 2.
BFC had haar team aangevuld met keeper Freek Janssen en linkerhoek Tristen Boiten. Daarnaast was er nieuwkomer coach Nick Onink. Hij was nog bezig om de ploeg naar zijn hand te zetten en het vuur aan te wakkeren. Maar BFC speelde voor het eerst in deze competitie en kon niet inschatten hoe sterk de tegenstanders op dit niveau zijn.

Het eerste initiatief van de wedstrijd lag bij Sittardia. Zij wilden duidelijk maken dat BFC in de eerste divisie niets te zoeken had. De beide scheidsrechters waren vastbesloten de gespannen sfeer niet uit de hand te laten lopen en de eerste paar minuten regende het dan ook waarschuwingen. BFC keek na 6 minuten al tegen een 3 – 1 achterstand aan. Tergend langzaam werd de achterstand kleiner gemaakt en na 13 minuten was de stand gelijk; 6 – 6.
BFC probeerde de voorsprong uit te bouwen maar dat ging niet zonder slag of stoot. In de 20ste minuut was de voorsprong nog steeds één doelpunt en op dat moment moest BFC drie tijdstraffen tegelijkertijd incasseren. Sittardia scoorde twee keer maar BFC drie keer en het gaatje was een feit. BFC bleef scoren en stond met rust drie punten voor.

Na de rust kwamen beide teams nog gemotiveerder uit de kleedkamer. Sittardia zette het offensief in en binnen 10 minuten was de voorsprong helemaal verdwenen. Overigens moest de thuisploeg in dit stadium ook twee tijdstraffen tegelijkertijd incasseren. Op gelijke hoogte kwamen de gastheren echter niet; de marge bleef steken op één punt.
Na tien minuten had BFC de zaak weer onder controle. Het verschil bleef echter gelijk. Een kwartier voor rust moesten de heren uit Sittard de handdoek in de ring werpen. Er was geen doorkomen meer aan. BFC wist het verschil uit te bouwen tot 29 – 32.

In de verhitte Stadssporthal van Sittard werd er gespeeld met emotie, inzet en veel fysieke kracht. De scheidsrechters hebben alle zeilen bij moeten zetten. Het publiek heeft waar voor haar geld gekregen. De vreugdekreten aan BFC kant waren deze keer harder dan bij de tegenstander. Maar de eerste punten voor BFC in de eerste divisie zijn binnen.

Volgende week komt Dios uit Den Hoorn op bezoek; 20:00 uur in de Haamen. Komen jullie ook?

Afgelopen week heeft BFC meegewerkt aan het project KinderVakantieWerk in de gemeente Beek. Tijdens de sportdag werd in een 4-tal clinics van een half uur, de basisbeginselen van handbal uitgelegd aan kinderen van 8 tot 12 jaar. Afgesloten werd met een partijtje teambal. 

Zeker gezien de hitte, was het goed om te zien hoe enthousiast de kinderen meededen en de de tevredenheid bij de organisatie, kinderen en de medewerkers Miriam, Kaylee en Alice Janssen van BFC.

Familie Janssen, dank voor jullie enorme inzet en KVW dank voor de leuke samenwerking. Mochten er kinderen nav deze clinic geïnteresseerd zijn in handbal, neem dan contact op met BFC of loop eens binnen bij een training in sporthal De Haamen.