BFC Logo 150  Handbalvereniging BFC, Wolfeynde 10a, 6191 EB BEEK(L)

Zaterdag 1 november 2014 White Demons - BFC HS1

Het resultaat telt maar toch .....

Na een week volop trainen, stond op zaterdag 1 november de wedstrijd tegen White Demons op het programma.

Even voor de beeldvorming:

Swift Roermond stond trots bovenaan, gevolgd door Heerle. Dan volgden 3 teams met evenveel punten; White Demons, Rapiditas & BFC. Alleen de doelsaldo's verschilden met 1 punt.

White Demons had de ambitie om weer snel terug te keren in de 1ste divisie.

Invoering spelregelbewijs

Vanaf volgend seizoen voert het nhv een verplicht spelregelbewijs in. Dit spelregelbewijs is nodig om te mogen spelen vanaf de A-jeugd, om te coachen vanaf C-jeugd en hoger en om trainer- en scheidsrechtercursussen te kunnen. Daarom moeten dit seizoen alle A-jeugd spelers, B-jeugd spelers en de trainer/coaches vanaf de C-jeugd dit spelregelbewijs gaan halen. Dit kan online via www.handbalmasterz.nl.

Ga eerst op de site aan de slag met de spelregels en maak de oefentoetsen. Als je de oefentoetsen voldoende gemaakt hebt kun je een persoonlijke inlogcode aanvragen via spelregels at hvbfc.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">. Na activatie en inlog kun je starten met de spelregeltoets.

De spelregeltoets is opgebouwd uit 5 levels (steeds 10 vragen) en een eindtoets (25 vragen). Bij het niet halen van een toets kan de level opnieuw gedaan worden. Voor de eindtoets zijn er 3 kansen, daarna moet opnieuw via mail een activatiecode gevraagd worden en zijn er steeds opnieuw 3 kansen. Na het behalen van de eindtoets ontvang je automatisch een certificaat.

De trainers van de DB1, Karin en Job, hebben al het goede voorbeeld gegeven door direct na bekendmaking aan de slag te gaan en nog dezelfde avond het spelregelbewijs te halen! Fantastisch initiatief en een super voorbeeld voor de spelers.

Ga er zo snel mogelijk mee aan de slag. Vragen kunnen gesteld worden via spelregels (at) hvbfc.nl. Veel succes!!

Bizar en ongelooflijk...!!

Wat gisteren eigenlijk "gewoon" een zege moest opleveren werd een enorme deceptie, volledig afgetroefd op belangrijke momenten en TOCH 9 of 10 maal het houtwerk raken en onbegrijpelijke missers met scoringskansen die normaliter benut worden, inderdaad zeer bizar en ongelooflijk. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik het nooit in negatieve zin over de arbitrage zal hebben gewoon ook omdat dit volkomen nutteloos is, betekent energieverlies waar je niets aan verdienen kunt. Gisteren waren de twee 'Referees" niet in hun beste dag zal ik maar zeggen maar om de schuld van de nederlaag bij hen te droppen is de waarheid zeer veel geweld aan doen. We zijn eigenlijk nooit echt in de wedstrijd geweest, hebben nooit onze wil aan de tegenstandster kunnen opleggen, van het bekende dominante spel bleek niets meer over. Zulke wedstrijden komen er ook gewoon een keer tussenrollen, dat zijn de mysterieuze krachten in iedere sport, hoe men het ook draait of keert, het lukt gewoon niet.

Dongen DA1 - BFC DA1 21-26

Thunder
Wij samen gaan Thunder
Wat gaan, we gaan Thunder
De hele nacht, we gaan Thunder
Breek het af, we gaan Thunder
Ze zijn te Thunder
Slecht gaan, we gaan Thunder
Eerste hulp, we gaan Thunder
Dit is Thunderdome

Je zou bijna denken "wat heeft dit stukje tekst van een song van The Opposites met deze wedstrijd te maken?". Bijna...want heel Dongen moet zijn uitgelopen toen de auto waarin de coach zat het dorp binnenreed met dit "fraaie liedje met diepgaande teksten" luid schallend uit de speakers. We zouden met een oppepper aankomen bij de sporthal...getuige het feit dat de 2 topscoorders van de avond in deze auto zaten, is dat zeker gelukt! Daarover nu meer...

Het zonnetje schijnt maar er is een koude wind. Zondag 2 nov, 18 graden buiten, kil in de sporthal in Hulsberg.

Dit is ook het geval met de uitslag 15-15 in de wedstrijd Wijandia-dames A2. Na de eerste ontmoeting in de voorbereiding waar onze meiden door het balverlies een stortvloed aan breaks tegen kregen, was nu de voorbereiding anders. Woensdag werd in een praatsessie (wat had ik daar vroeger een hekel aan.....) de eerste 2 maanden van het seizoen geevalueerd en het vertrouwen opnieuw uitgesproken in het kunnen van deze groep. Met een lekkere training daarna en op vrijdag, waren de blikken weer gericht op 2 punten per wedstrijd.

02 november 2014 066 kl

 

Meer artikelen...

JoomShaper