BFC Logo 150  Handbalvereniging BFC, Wolfeynde 10a, 6191 EB BEEK(L)

Nieuws van onze sponsoren

Sponsor Heijthuijzen Touringcars ondertekent handhavingconvenant met de ILT

heijthuijzen-personeelheijthuijzen-bus

Op 26 november heeft Heijthuijzen Touringcars als eerste Zuid-Limburgs bedrijf een handhavingsconvenant met de Inspectie Leefomgeving en Transport, afgekort ILT, gesloten. Middels dit convenant toont ILT expliciet vertrouwen in de naleving van rij- en rusttijden en laat tegelijkertijd zien dat het de toezichtrelatie serieus neemt door wederzijdse afspraken.

Om voor een convenant in aanmerking te komen moet een bedrijf voldoen aan diverse criteria. Er dient sprake te zijn van een aantoonbaar bovengemiddelde naleving van de vervoersregelgeving nu en in het verleden en er mag geen negatief profiel zijn bij andere inspectiediensten. Daarnaast dienen de beheersmaatregelen voor verkeersveiligheid, kwaliteit en interne controles in orde te zijn en moet het bedrijf aantoonbaar gemotiveerd zijn om de risico's te beheersen.

Debutant DS1 nog steeds mede in de top.

BFC verliest van de nummer 2

Gemini had in de eerste fase van de wedstrijd (15 minuten) de lead door steeds 1 of 2 doelpunten voorsprong te hebben. Nadat Roxanne Wiegerinck in de mandekking werd gezet kon BFC meer grip krijgen op de aanval van Gemini en via een aantal snelle breaks een voorsprong te nemen. Gemini gaf zich niet over en bleef aanklampen en kon toch weer op voorsprong komen. Ruststand 16-17.

Na rust bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Vanaf de 10e minuut in de 2e helft stokte de doelpuntenproductie bij beide ploegen. Gemini slaagde er door balverlies, een aantal technische fouten en uitstekend keeperswerk van Jalissa Kreuze er in deze fase niet in om gebruik te maken van het feit dat diverse doelpogingen van BFC of door het blok of door de keepster van Gemini niet het gewenste resultaat op brachten.

Met nog 2 minuten op de klok en een voorsprong van 1 doelpunt kwam Gemini door een afgeketste bal op gelijke hoogte. 2 x slordig balverlies speelde Gemini in de kaart en via een snelle break en een mooi afstandsschot haalde Gemini de 2 punten binnen. Eindstand 28-30.

Met a.s. weekend weer een topwedstrijd tegen Westside (uit) en daarna de deby tegen MIC thuis is het elke week weer het uiterste uit de kan halen. Coach Anita heeft echter het vertrouwen dat deze groep tot grote prestaties in staat is.

Witte Ster – BFC HS1 & BFC HS1 - Gemini

Een echte Engelse Week voor echte kerels

Na de overwinning in Rotterdam, afgelopen zondag, hadden de heren van het eerste seniorenteam een drukke week op het programma staan. Helaas moesten zowel Frank als Ivo vorige week in Rotterdam het veld geblesseerd verlaten. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe ernstig de blessures zijn.

Afgelopen dinsdag en woensdag werd gewoon getraind. Weliswaar iets aangepast. Zo werden de ballen met hars ingeruild voor ballen zonder hars.

Donderdagavond werd in Waspik de bekerwedstrijd gespeeld tegen Witte Ster. Van dit team was erg weinig bekend. Het tweede team van BFC is een directe tegenstander van het team uit Waspik en coach Fred werd dan ook geraadpleegd.

Onder toeziend oog van maar liefst 24 toeschouwers was de wedstrijd al snel beslist. Het was niet altijd fraai handbal, maar de twee jeugdige scheidsrechters hadden de zaak goed onder controle en na 30 minuten was het verschil al duidelijk; 7 – 14.