BFC Logo 150  Handbalvereniging BFC, Wolfeynde 10a, 6191 EB BEEK(L)

Verlies en winst voor Heren 1

Eerlijk is eerlijk. Eigenlijk had op de website twee weken geleden al een stukje moeten staan over de wedstrijd van HS1 tegen Rapiditas uit Weert.

Helaas verliep deze wedstrijd niet zo als gepland. De heren hadden vooraf gehoopt op een kleine stunt. Het mocht echter niet zo zijn.

De heren begonnen voortvarend en gingen de rust in met een voorsprong. Na rust wist Rapiditas deze tot twee keer toe om te buigen en uiteindelijk met 5 doelpunten te winnen. BFC was teleurgesteld maar een verdiende overwinning van Rapiditas.

Afgelopen zaterdag, 14 maart, moesten de heren spelen tegen Heerle in Wouw. Kon hier dan het verschil worden gemaakt ?

Al vanaf het begin was het duidelijk dat dit een stevige pot zou worden. Op het bekende handbalforum stond vorige week geschreven: "Heerle - BFC: de houthakkers slaan er weer lustig op los en hakken de slechtst uitspelende ploeg in de pan".

Voedingsadviezen voor DS1

Onlangs kreeg ons eerste dames seniorenteam voedingsadviezen van sportdiëtiste Marja Ockeloen-van der Hulst. Marja zelf een vervent hardloopster werkt veel met topsporters en recreatieve sporters en is aangesloten bij Topsport Limburg. Daarnaast begeleidt zij de sporters van het NTC Triathlon die op weg zijn naar de Olympische Spelen in RIO en het herenteam van de Handbal Academie die zich in Sittard gevestigd hebben.

Om zich in te leven in een handbaltraining deed Marja de gehele training met de dames mee, hetgeen zeer gewaardeerd werd. Achteraf concludeerde ze dat ze meer verstand van voeding had.

Middels een presentatie en interactieve vormen liet de diëtiste zien welke voedingsstoffen er dagelijks nodig zijn en hoe we deze tot ons kunnen nemen. Daarnaast besprak ze ook de behoeften aan voeding en vochtopname voor herstel rondom trainingen en wedstrijden. De dames kregen genoeg bruikbare tips. Een zeer bruikbare tip was de chocomel onder de douche.

ds1 voedingadvies

 

 

Onderwerp: uitnodiging voor ‘Train de trainer’

Beste handbaltrainers,

Na wederom een record aantal deelnemers (ruim 90) bij tweede clinic van ‘Train de trainer’ willen wij u graag uitnodigen voor een derde clinic en laatste clinic van dit seizoen. Het the-ma van de clinic zal zijn: basiscomponenten van handbaltechnieken laten terugkomen bij een gecombineerde training voor E, D, C en B jeugd. .

De clinic zal bestaan uit een praktijkgedeelte en een interactief gedeelte.

Meer artikelen...

JoomShaper