BFC Logo 150  Handbalvereniging BFC, Wolfeynde 10a, 6191 EB BEEK(L)

Verlies voor HS1 tegen Habo '95

Het had de wedstrijd moeten worden waar alles op zijn plek viel. Er was flink getraind en iedereen was uiterst gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen en eventueel nog een kans te maken op promotie. Helaas wenste Habo niet mee te werken aan dat droomscenario.

Vanaf het begin was de thuispartij slimmer en speelde het spelletje gewiekst. Ze hadden duidelijk geleerd van de verloren uitwedstrijd eerder dit seizoen. Ze pakten dan ook vanaf het begin een voorsprongetje en gaven deze eigenlijk niet meer uit handen.

 Winst voor HS1 tegen Udi ‘96

Afgelopen zaterdag, 21 maart, kwam Udi ’96 op bezoek. Een laagvlieger met stevig en vooral fysiek handbal. Udi vecht tegen degradatie en BFC wil in de top mee blijven  spelen.

Dat laatste is van belang omdat in de 1ste divisie MHV uit Mill haar team heeft terug getrokken. Hierdoor is er een extra plek vrij en deze kan verdiend worden in de 2de divisie. Het gaat op dit moment te ver om dit verder uit te leggen. BFC wil proberen voor deze plek in aanmerking te komen.

In de uitwedstrijd wist BFC met 5 doelpunten verschil te winnen.

De wedstrijd liep eigenlijk zoals hij moest lopen. Vanaf het begin nam BFC het initiatief en scoorde er behoorlijk op los. Udi kwam in het verhaal eigenlijk niet voor. Er gebeurden geen rare dingen en de spelers gingen dan ook met een voorsprong van 10 doelpunten de rust in; 18 – 8.

Na rust eigenlijk hetzelfde verhaal. De voorsprong groeide en Udi kreeg het steeds zwaarder. In de tweede helft wisten ze uiteindelijk zelfs maar 6 keer te scoren.

Coach Guido nam de tijd om door te wisselen en andere spelers hun kans te geven. Had dit invloed op het resultaat ? Een beetje. Met name in de laatste 10 minuten werden sommige kansen onnodig gemist en dit zou een nog positievere invloed op het doelsaldo hebben gehad. Uiteindelijk werd de eindstand 31 – 15. De twee punten blijven in Beek.

Wat leverde het nou op?

                     ws                 saldo pnt

1 Snelwiek       18 409 : 403   106  28

2 Swift 2000     18 507 : 414    93  26

3 Habo'95        18 512 : 442     70  25

4 BFC              18 449 : 388     61  24

5 Rapiditas       18 486 : 472     14  23

6 Heerle           19 482 : 428     54  23

 

Zoals te zien stevent Snelwiek af op het kampioenschap. De strijd om de felbegeerde 2de plaats en de 3de plek is echter nog helemaal open. De volgende speelronde moet Swift 2000 naar Snelwiek, BFC naar Habo en Rapiditas naar Heerle. Het ziet er dus naar uit dat volgende week de kaarten definitief worden geschud.

 

 

Koningspelen

op 24 april geeft BFC een handbalclinic in de ochtend uren aan de basisschool in Geleen. Wie helpt ons om deze clinic tot een succes te maken?

Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verlies en winst voor Heren 1

Eerlijk is eerlijk. Eigenlijk had op de website twee weken geleden al een stukje moeten staan over de wedstrijd van HS1 tegen Rapiditas uit Weert.

Helaas verliep deze wedstrijd niet zo als gepland. De heren hadden vooraf gehoopt op een kleine stunt. Het mocht echter niet zo zijn.

De heren begonnen voortvarend en gingen de rust in met een voorsprong. Na rust wist Rapiditas deze tot twee keer toe om te buigen en uiteindelijk met 5 doelpunten te winnen. BFC was teleurgesteld maar een verdiende overwinning van Rapiditas.

Afgelopen zaterdag, 14 maart, moesten de heren spelen tegen Heerle in Wouw. Kon hier dan het verschil worden gemaakt ?

Al vanaf het begin was het duidelijk dat dit een stevige pot zou worden. Op het bekende handbalforum stond vorige week geschreven: "Heerle - BFC: de houthakkers slaan er weer lustig op los en hakken de slechtst uitspelende ploeg in de pan".

Meer artikelen...

JoomShaper