BFC Logo 150  Handbalvereniging BFC, Wolfeynde 10a, 6191 EB BEEK(L)

DA1 boekt 3e zege op rij

BFC DA1 – PSV DA1 23-15

De herfstvakantie...een week waarin school even vergeten wordt, tripjes, uitjes en etentjes gepland worden en ziektes te kop op kunnen steken. Zo ook bij ons. De hele week hebben we niet compleet kunnen trainen en we hebben zelfs een keer zonder keepsters getraind. Een verre van ideale voorbereiding dus op de wedstrijd van gisteren tegen de DA van PSV uit Eindhoven.

Waar de DS2 van PSV op zaterdagavond met 23-14 klop kregen van onze DS1 (met zeer verdienstelijke hulp van Robin, Kim en Evy), was het op zondagmiddag onze taak om ook de A-jeugd van PSV zonder punten terug te sturen naar Eindhoven.

D'r op en d'r over

Zaterdag 25 oktober 2014 BFC HS1 – Oliveo

Na de overwinning van de dames tegen PSV2 was er toch weer wat publiek op de tribune aanwezig om te kijken naar de prestaties van Heren Senioren 1.

Oliveo stond na 2 wedstrijden onderaan in de poule terwijl onze heren ergens in de middenmoot stonden. De bittere nasmaak van de wedstrijd in Roermond kon wellicht worden weggepoetst.

Omdat de tegenstander afgelopen seizoen was gepromoveerd vanuit de hoofdklasse was er weinig over bekend. Wat stond ons te wachten ? Een telefoontje van coach Guido naar collega-coach Erik Eussen verschafte enige informatie, maar meer ook niet.

De mannen gingen voortvarend van start. Binnen één minuut 2-0 op de teller door Joep en na 5 minuten was het al 4-2. Even kwam de tegenstander nog gelijk tot 4-4 maar daarna werd de voorsprong gestaag uitgebouwd. Dankzij 4 strafworpen wist de tegenstander de stand met rust nog enigszins acceptabel te houden; 14-10.

Na rust was er geen houden meer aan. Steeds een puntje meer afstand. De tegenstander wist na rust slechts 7 keer het doel te treffen. De eindstand was uiteindelijk 31-17.

Was er dan verder niets te melden over deze wedstrijd ? Mats wist maar liefst 11 keer te scoren; met dank aan de opbouwers die hem steeds opnieuw wisten te vinden. Ook Dimi maakte zijn rentree na een slepende blessure; binnen 10 minuten wist hij 5 keer te scoren. De score had veel hoger kunnen zijn, want er werd door onze mannen ook nog ongeveer 20 keer gemist.

En weer was Glenn de ongelukkige. Even zag het er naar uit dat hij weer naar de EHBO afgevoerd moest worden. Een elleboogje spleet zijn wenkbrauw behoorlijk open. Gelukkig was er deskundige medische hulp aanwezig onder de toeschouwers. Dr. Nicolaes keek er heen en smeet wat pleisters in de strijd en Glenn kon verder. Even later trof een bal hem uiteraard precies op dezelfde plek en weer moest hij hevig bloedend het veld verlaten. Nu kwamen naald en draad tevoorschijn en weer werd hij opgelapt. Zo zit je als huisarts 'ontspannen' naar een wedstrijd te kijken en zo kun je toch nog behoorlijk aan de slag. Frank ... dank je wel. Tip ... breng volgende keer maar gelijk alle spullen mee !

De scheidsrechters van dienst waren 3 weken geleden ook aanwezig tijdens de wedstrijd tegen Snelwiek. Coach Guido was toen iets te luidruchtig wat hem op een gele kaart kwam te staan. Een gewaarschuwd man telt voor twee en hij zat dus ook heel kalm ( van de buitenkant althans ) op de bank. De coach van de tegenpartij liet zich echter regelmatig horen en dat leverde hem uiteindelijk een gele kaart en 2 minuten op. Ook hij is nu gewaarschuwd.

Toch respect voor deze beide heren die al 2 keer de reis vanuit Rotterdam / Breda naar de hal in Beek moesten ondernemen. En wellicht zien we ze nog vaker.

Volgens week gaat de reis naar White Demons in Berkel-Enschot. Een degradant uit de 1ste divisie, maar met de missie om weer snel terug te keren op de hoogste niveaus. De week daarna moeten de heren opnieuw uit, naar Swift Helmond. 2 pittige wedstrijden op het Brabantse land.

foto van Marjon Welzen-Hounjet.

Dames BFC Senioren1 opnieuw twee punten 'rijker' na eclatante winst op PSV handbal Dames S2

Werk van Coach Anita Ruigrok en haar begeleidingsteam werpt steeds betere vruchten af

Men hoeft geen Adept in de Handbalsport te zijn om te kunnen constateren dat het vele werk dat wekelijks gestoken wordt om de Dames steeds beter te maken tijdens de vele trainingen haar rijke vruchten zichtbaar begint af te werpen, de weg is uiteraard nog lang maar nu de drie eerste zegepralen op rij binnen zijn zal er ook in het Team iets groeien, geen trainingen overslaan, zeer goed de adviezen & raadgevingen van Coach Anita opslaan op de interne harde schijf, elke wedstrijd weer proberen het niveau iets omhoog te stuwen, elke wedstrijd proberen weer enkele foutjes minder te maken wat zeker geen sinecure is want het is en blijft een sport waar, naast een schitterende conditie ook Techniek & Tactiek elke seconde gevraagd zijn. Voor ons als toeschouwers is het prachtig de handen 'aan het werk te houden' want dat betekent APPLAUS, ELKE Sportvrouw of sportman geniet toch extra als Haar of Hem een waterval van handgeklap te beurt valt, zo geldt dit ook voor Coach en Begeleiders, dit is namelijk de graadmeter waar een, elke, prestatie aan opgehangen wordt.

clinics

BFC werkt er samen met haar partners, hard aan om de trainers, coaches, begeleiders en andere geinteresseerden bij te scholen en informatie te geven. Een onderdeel hiervan zijn onderstaande clinics. Daarnaast beschikt de vereniging over legio mogelijkheden om onze vrijwilligers te ondersteunen in hetgeen ze het liefste doen: bezig zijn met handbal.

• Op dinsdag 28 oktober
as. zal er een keepersclinic plaatsvinden, waarbij de nadruk zal liggen op aanwijzingen voor de trainers richting keeper(s) in hun eigen team. René Hounjet zal als coördinator keeperszaken deze clinic organiseren. Deze clinic vindt plaats in de Haamen hal 1 van 19-20 uur.

• Op woensdag 19 november
zal er een specialistentraining voor opbouwers van 18-19 uur in de Haamen worden verzorgd door THZL in hal 1.


• Op donderdag 27 november
zal Benjamin Langman, sportfysiotherapeut van fysiotherapiepraktijk Kuijs een informatie avond verzorgen voor BFC trainers/coaches/begeleiders en geinteresseerden binnen de vereniging, over trainingsopbouw en intensiteit om 20.00 uur in de fysiotherapiepraktijk Kuijs, Onze Lieve Vrouweplein 31, Beek. Let op, deze avond is specifiek bedoeld voor BFC 


• Op zaterdag 13 december
is er een train-de-trainer cursus georganiseerd vanuit THZL, de handbalschool en ecsplore. Deze start om 10.00 uur in het Graaf Huyn College en deelname is gratis. Je kunt je inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">pseijben (at)  ecsplore(.)nl. BFC leden welke deelnemen kunnen rechtstreeks inschrijven met een cc naar Miranda van de TC.

Meer artikelen...

JoomShaper