BFC Logo 150  Handbalvereniging BFC, Wolfeynde 10a, 6191 EB BEEK(L)

Een droom komt uit

Hoe Je Jouw Stoutste Dromen Waarmaakt En Tegelijkertijd Je Vereniging Helpt.

Als kind droom je over wat je later gaat worden. Je ziet series op TV en je bedenkt dat je wel politieman wilt worden. Of je kijkt s avonds naar de duizenden lichtpuntjes aan de sterrenhemel en bedenkt dat je astronaut zou willen worden.Maar dan word je volwassen en ontdek je dat de grote mensenwereld heel anders uitziet dan je als kind dacht. Je krijgt voor de derde keer een snelheidsboete omdat je 4 km te hard rijdt op een uitgestorven autoweg op zondagavond, en opeens waardeer je het beroep politieagent net wat minder. En astronaut worden? Nog los van het risico om de ruimte ingeschoten te worden in een veredeld koekblik moet je eerst ervoor op school zitten tot je kaal en grijs bent voor je eindelijk eens in die spaceshuttle kan klimmen.'

Dus je kiest een beroep waar je als kind nooit aan dacht. Administratief medewerker. Makelaar. Werkopzichter. Beroepen waar ze geen spannende televisieseries aan wijden. Maar stiekem blijf je dromen. Want er is een droomberoep dat zijn charme blijft behouden, van kind tot volwassene. Als kind zie je ze wekelijks heldhaftig door de straten rijden. Ruige kerels. Een hand klemvast aan een gietijzeren handvat, de andere nonchalant langs de zij. s Zomers gekleed in niets meer dan een jeansbroek, fluoerescerend hesje en de wind door hun haren. Begeerd door elke vrouw en stiekem bewonderd door elke man. Ik heb het natuurlijk over: de vuilnisman.Zaterdagochtend 2 augustus kregen zes mannen van BFC de unieke mogelijkheid om een jongensdroom waar te maken. Om half negen s morgens stonden Raymond Bevers, Michiel Heijmans, Bas Tijhuis, Emiel Koetsenruiter, Ralph Beaumont en Arno Wingen bij de parkeerplaats van handbaltempel El Haamen. Geflankeerd door twee chauffeurs en hun bijbehorende kolossen. Deze mannen waren uitverkoren om drie uur lang hun plicht te doen op de papierwagen. Gooien met dozen karton, schelden als bootwerkers op dwazen die dozen met piepschuim buiten zetten en begroet worden door de eenvoudige Beekse stervelingen die nooit het genoegen hadden gekend om op een papierkar te mogen meerijden. Dan praat ik nog niet eens over de machtige vermorzelaar waarmee onze helden te maken kregen. Er gaat maar weinig boven het gevoel dat je met een simpele druk op de knop tientallen kilo's papier mag reduceren tot een kermend hoopje ellende.De reis ging van start door opspitsing in twee teams. Noord en Zuid. Emiel, Michiel en Raymond pakten zich bij elkaar om de klus te klaren in Noord. Bas, Ralph en Arno zakten af naar de zonnige Zuiden van Beek om de dankbare burgers van hun karton te verlossen.Aangemoedigd door een uitzinnig publiek werd er gestart.

Team Zuid maakte een voortvarende start, maar werd al snel teruggefloten door de chauffeur. In de achteruitrij camera was geconstateerd dat Arno met gevaar voor eigen leven op de rand van de papierbak ging zitten om de snelheid verder op te voeren. Vastbesloten om tijdens deze ene kans alles uit zijn droom te persen verloor hij de veiligheid uit het oog, maar gelukkig hield de chauffeur het hoofd koel.Heel Team Zuid was de nacht ervoor zo opgewonden geweest dat ze geen oog dicht hadden gedaan, dus richting de helft van de route sloeg de vermoeidheid toe. Bas Tijhuis begon de gevolgen te voelen van zijn ninja outfit (lange broek, lange mouwen) in combinatie met de ongenadige zon en gevoelstemperatuur van 45 graden. Kramp lag op de loer en eventjes leek het erop dat deze epische reis niet zou kunnen worden afgemaakt. Alles leek verloren, tot Ralph Beamont met het reddende idee kwam. Op de kartonroute van Team Zuid woont namelijk niemand minder dan F.S. Kerbusch (Fred Succescoach Kerbusch).Een telefoontje was snel gepleegd. Coach Kerbusch wierp de vrouwen uit zijn bed, sprintte naar zijn koffieapparaat en zat tien minuten later triomfantelijk in zijn voortuin, gewapend met koffie, koekjes en water.

Deze oase werkte als een pleister op de wonde en in een tijdrecord dat nog lang zal blijven staan werd Beek kartonvrij gemaakt. Vanzelfsprekend kwam Team Zuid sneller bij de eindstreep dan Team Noord. Als galante helden zochten ze nog telefonisch contact om hulp te bieden, maar Team Noord nam uit trots de telefoon niet op. De papierridders besloten daarop een eind te maken aan hun queeste, stapten op hun stalen ros en vertrokken rond 11:30 de horizon tegemoet, ongetwijfeld thuis verwelkomd door een warme gloed en diepe bewondering van de thuisblijvers.Ook jij kunt je dromen waar maken. BFC doet het iedere eerste zaterdag van de maand voor vier tot zes uitverkorenen. Het is nu zelfs mogelijk om hieraan deel te nemen zonder een entree fee te betalen. Maar wees snel, want op=op.Nog los van het waarmaken van je jongensdromen help je de vereniging en de metropool Beek. Ook is het goed voor je persoonlijke en emotionele ontwikkeling. Elk lid van Team Zuid sprak na afloop van een breder blikveld, een toegenomen waardering voor het leven en een hogere IQ score.Meld je nu aan bij je trainer of Domenique en wees op tijd om teleurstellingen te voorkomen.-- The Wingman

Thei en Guido halen oud papier op.

Net als onze andere seniorenteams hebben ook DS1 en HS1 een "oud papier verplichting" en deze maand was hun beurt.

Zaterdagmorgen vertrokken de twee wagens om 8.30 vanaf de sporthal met 3 dames van DS1 en 3 mannen van HS1.

Extra aandacht verdienen Guido Janssen en Thei Welzen, trainer/coach en begeleider van ons eerste herenteam.

Aangezien een groot deel van de selectie van HS1 dit weekend BFC vertegenwoordigt in Gundelfingen hebben zij beiden de verantwoordelijkheid genomen en zijn met ondersteuning van Mats aan de klus begonnen vanmorgen. Fijn om te zien dat ook deze kaderleden buiten hun "handbaltaken" hun betrokkenheid en verenigingsgevoel uitdragen.

Heren bedankt!!!

Wil je ook een keer helpen met het ophalen van oud papier en ben je 18 jaar of ouder, dan kun je je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben iedere eerste zaterdag van de maand minstens 4 personen nodig vanaf 8.30 tot ongeveer 12.30

Je hoeft hiervoor niet perse lid van BFC te zijn, ouders, broers, zussen ooms, vrienden, iedereen kan ons helpen.

Binnenkort zullen we ook weer de trainers van onze jeugdteams benaderen om een datum te kiezen waarop zij, met enkele ouders van het betreffende team, ons willen helpen en zo € 100.00 voor de teamkas kunnen verdienen met een ochtendje lekker buiten bezig zijn.

HV BFC

BFC te gast bij TVL

Woensdag 25 juni was BFC te gast bij TVLimburg in het programma SportArena. Naast BFC als club van de week, waren de topsporters Maartje Paumen en Eric vd Leur aanwezig. Tijdens het interview van Maurice Graef met Miranda Dirx (voorzitter TC) en Ivo Kusters (trainer DA2) werden onderwerpen aangesneden als de samenwerking met OCI/Lions, G-handbal en de gemeente Beek, het jaarlijkse BFC kamp, de breedtesport en het jaarlijkse handbaltoernooi. Dank aan TVL voor de uitnodiging en aan Maartje en Eric voor de gezamenlijke foto.

 

G-handbal in de prijzen

Het project „G-handbal Westelijke Mijnstreek", een samenwerking van V enL en BFC, is door Kiwanis Geleen onderscheiden met de KIWANIS AWARD. ( http://www.kiwanis-geleen.nl/Kiwanis_Geleen/Welkom.html ) Een blijk van waardering voor het initiatief van de beide handbalvereningingen BFC en VenL. Gisteren, tijdens de MP-feesten in Geleen, werd onder grote belangstelling,de AWARD uitgereikt door KIWANIS. We zijn er erg trots, vooral vanwege de waardering die VenL en BFC met het G-handbal ten deel vallen.

kiwani prijs 1 kl kiwani prijs 2 kl

Poule indeling 2014-2015

via de link http://www.handbal.nl/nieuws/11/competitie/publicatie-programma-zaalcompetitie-2014-2015-/ is vanaf heden de poule indeling 2014-2015 beschikbaar. Zodra NHV e.e.a. ingericht heeft, is deze ook beschikbaar via het menu Competitie op deze site.

Trainer/coaches welke informatie over de voorbereiding van hun team op de teampagina gepubliceerd willen hebben, kunnen deze sturen naar Ivo at IvoKusters.nl

Op maandag 1 september starten de zaaltrainingen. Voor de teams welke al vervroegd deelnemen aan toernooien zijn aparte afspraken gemaakt. De indeling van de trainingstijden zijn nog niet definitief bekend maar zullen binnenkort ook op deze site terug te vinden zijn.

Meer artikelen...

Pagina 4 van 6

JoomShaper