BFC Logo 150  Handbalvereniging BFC, Wolfeynde 10a, 6191 EB BEEK(L)

13 februari 2016; BFS - Rapiditas

Een appel te schillen !

“ Zaterdag 31 oktober 2015; BFC verliest roemloos met 30 – 28 tegen Rapiditas. De heren van BFC hadden niets in te brengen tegen het team uit Weert. Rapiditas speelde zoals altijd een zeer felle wedstrijd en BFC had er geen antwoord op “.

Je zou kunnen zeggen dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag toen begon. De spelers van BFC noteerden deze dag in hun agenda en zetten er een groot uitroepteken bij. Er moest en zou iets goed gemaakt worden.

BFC was tot op het bot gemotiveerd. Kampioen worden en promoveren dat is één ding; Ra-piditas verslaan, dat MOEST.

DS1-Dongen, een zesje volgens coach Anita.

De wedstrijd kwam aarzelend op gang. Er werd weinig gescoord en dat was toch de rode draad voor de komende 60 minuten. De egards van niet scoren was in de eerste helft van het duel weggelegd voor de ploeg uit Dongen. Meermalen belandde de bal naast het doel, op de paal of stond keepster Chantal Reubsaet een doelpunt in de weg. Daardoor kroop BFC langzaam weg bij Dongen en na 15 minuten was het 6-1.

HS1: Op koers en goede wijn !

30 januari; Westlandia - BFC

Op zaterdag 30 januari moesten de HS1 naar Naaldwijk om hun wedstrijd tegen Westlandia te spelen.
Thuis werd de wedstrijd gewonnen met 39 – 29. Nu was het zaak om de wedstrijd in ieder geval te winnen. Westlandia had van de zeven thuiswedstrijden er echter vier gewonnen. Dat mocht natuurlijk niet onderschat worden.

Pfff, moeizame winst HS1 tegen Heerle

Na twee relatief makkelijke wedstrijden moesten de heren op zaterdag 23 januari thuis aan-treden tegen Heerle. De nummer 1 tegen de nummer 4 van de competitie.

Heerle staat altijd garant voor een fysieke uitdaging. Een aantal spelers die groot of zwaar zijn. Onze mannen, toch al niet de kleinste, vallen in het niet. En daarnaast, zoals coach Gui-do het zegt, een aantal sluwe vossen; wat oudere, zeer ervaren spelers.

In Wouw, de thuisbasis van Heerle, werd de stand 24 – 31 in het voordeel van BFC. Om de kampioensaspiraties en het vooruitzicht van promotie in beeld te houden, moesten de man-nen uit Beek winnen.

DS1 weer in de winning mood

Na de teleurstelling van afgelopen week in Mill waar we met een doelpunt verloren hadden we er deze week weer vertrouwen in dat we een goed resultaat gingen neerzetten. En zo was het ook! Meteen vanaf het begin liep het voortvarend, na 5 minuten spelen stond er dan ook een 5-1 voorsprong op het scorebord! Niet veel later liepen we uit naar 10-2 en uiteindelijk hadden we een ruststand bereikt van 19-9. De tweede helft ging niet veel anders als de eerste helft vanuit onze kant. Veel doelpunten en leuke aanvallen! Aan de andere kant werd het spel onvriendelijker waardoor er een aantal goede stoten uit zijn gedeeld. Al met al een leuke wedstrijd met een leuke eindstand: 37-19. Goed voor ons doelsaldo maar vooral goed voor ons als team! Iedereen heeft gespeeld en iedereen heeft ook wel een doelpuntje mee gepikt! Women of the match was Jaimy Habets, ondanks dat ze pas in ons team zit past ze zich goed aan. Met een aantal mooie passes en haar goals was ze een belangrijke pion voor ons in deze wedstrijd.

Komende zaterdag staat E&A op het programma, hier hebben we nog wat tegen goed te maken. De thuiswedstrijd werd namelijk gelijk gespeeld, zaterdag gaan we natuurlijk voor 2 punten!