BFC Logo 150  Handbalvereniging BFC, Wolfeynde 10a, 6191 EB BEEK(L)

DA2 start met overwinning

Afgelopen zondag was voor het nieuwe dames A2 de vuurdoop in de competitie 2014-2015 met een thuiswedstrijd tegen Gemini. Een tegenstander waar onlangs nog tijdens een toernooi van gewonnen werd maar resultaten uit het verleden......

De dames A2 is een nieuw samengesteld team met een aantal A speelsters maar met name B speelsters. De eerste training was  reeds op 12 augustus op de atletiekbaan van Caesar, om vervolgens al snel deel te nemen aan het Heuvelland toernooi, een trio toernooi in Valkenburg en een toernooi bij Gemini. Intussen werd het aantal trainingen opgevoerd van 2 naar 3 per week en tussen de trainingen door werd nog een oefenwedstrijd gespeeld afgelopen week tegen ESC en de DB1 van BFC. Ondanks dat de ontwikkeling door de vele speelminuten en hoge inzet tijdens de trainingen van het team zeer positief was, overviel een teleurstelling over het spel tegen de db1. Overigens zeker ook de verdienste van de b1! Wat was nu te verwachten van de A2?

Zondag match day. Blessures van Femke, Maud Dohmen en een zieke Ruth maar met Janou en Robin als aanvulling, werd met vertrouwen aan de wedstrijd begonnen.
Tot aan 3-3 een wedstrijd waarin vooral in de verdediging wel e.e.a. bijgestuurd moest worden. Aanvallend bleek het moeilijk om naast de paal en lat te schieten maar toen het visier bijgesteld was, liepen de BFC dames uit naar 10-4 en 14-6.

De 2e helft was een van uitersten. Bal verlies, aanvallende fouten en tijdstraffen werden afgelost met vroeg storen, snelle aanvallen en mooie doelpunten. Score verloop 15-7, 17-9 en einduitslag 18-11 en dus 2 punten, net als de da1 en de da3. Zeker kritisch over de dip in het spel maar positief over conditie en doorzettingsvermogen, wordt a.s. zondag de competitie voortgezet bij Marsna in Meerssen. 

teamfoto da1 2014-2015 kl

5-10-2014
Een fijne start van de competitie voor BFC DA1 tegen Maasgouw DA1
De eerste wedstrijd van het seizoen…
De eerste wedstrijd in de nieuwe Jeugddivisie Z-O…
De eerste officiële wedstrijd van een sterk vernieuwd DA1 team…
De eerste officiële wedstrijd onder een nieuwe trainer/coach…

Een eerste keer schijnt altijd wat onwennig en wat spannender te zijn, maar ondanks de bomvolle tribunes tijdens onze eredivisie “voorwedstrijd” van de Lions 2, liepen de meiden na die wedstrijd ijskoud en onverstoorbaar het veld op voor hun warming-up. Vooraf hadden we de afspraak gemaakt dat de focus helemaal op de wedstrijd zou liggen en dat we er vol en fel tegenaan zouden gaan.

Dat die focus en felheid er was kan niemand ontkennen. Waar het in de eerste 10 minuten nog redelijk gelijk opging met een 3-3 tussenstand, kwamen de Beekse meiden daarna wat meer op dreef. Met een goed gesloten en hard werkende dekking, waarin vooral de beide Luca's en Sanne R. flink aanpakten en een paar prima uitgespeelde aanvallen werd een comfortabele ruststand bereikt van 11-4.

Teamfoto BFC HS1 2015 kl

Zaterdag 4 oktober 2014; BFC HS1 – Snelwiek HS1


Tsjonge jonge !!

Afgelopen zaterdag werd in de Haamen de eerste competitiewedstrijd gespeeld tussen de mannen van BFC en hun gasten uit Rotterdam, Snelwiek.

Zoals reeds eerder aangegeven heeft Snelwiek vorig seizoen goed gepresteerd. Hun positie op de ranglijst gaf hen de mogelijkheid om te promoveren. Omdat zij, net zoals wij onder de paraplu van Lions hangen, in een samenwerkingsverband met Haro zitten mocht dit helaas niet. Haro komt immers uit in de 1ste divisie.

Vorig jaar hebben de mannen van BFC twee keer klop gehad van Snelwiek en er werd dus ook met enige spanning naar de partij uitgekeken. Snelwiek was vooraf namelijk getipt als een van de titelkandidaten van dit seizoen. Beide teams begonnen met enige spanning aan het duel. De eerste minuten waren helemaal voor de gasten uit Rotterdam. Na 10 minuten was de stand 2 - 6 en na een kwartier 4 - 7. Op dat moment stokte de doelpunten machine van Snelwiek en ze wisten in de eerste helft het doel achter Florian nog maar een keer te vinden. BFC benutte de kansen wel en de ruststand werd 10 – 8.

Een verlaat maar mooi bericht:

In juni hebben we de opbrengst van de eet avond van 12 juni tijdens het toernooi mogen ontvangen.

Het was een zeer geslaagde en gezellige avond waar alle aanwezigen heerlijk hebben gegeten.

We zijn zeer verrast en blij met de mooie opbrengst van maar liefst € 1800,00!!!

Paul, Yvonne en Jean en alle eters van die avond heel erg bedankt en tot volgend jaar!!

eetavondcheque2014

Meer artikelen...

JoomShaper