Heren senioren 1 sluit het seizoen af.

Allereerst willen ook wij de dames feliciteren met het kampioenschap en de promotie naar de 1ste divisie.

We zouden het bijna vergeten in de commotie rondom het kampioenschap van de dames senioren 1 en de daaruit volgende promotie maar ook onze heren 1 speelden afgelopen zaterdag, 11 april, hun laatste wedstrijd van het seizoen.

Lang voordat de dames kampioen werden en voordat de hal afgeladen vol raakte, begonnen de heren aan hun wedstrijd tegen Hercules 2 uit Den Haag. De Hagenezen hadden er zin in, want ze waren maar liefst twee uur voordat de wedstrijd begon aanwezig.

In Den Haag werd onnodig verloren en daarom waren de spelers van BFC gemotiveerd om deze blamage uit te wissen. Coach Guido moest echter twee opbouwers missen. Zowel Teun als Ivo waren niet inzetbaar wegens respectievelijk ziekte en een breukje in de voet.

In de eerste helft van de wedstrijd deed BFC wat het moest doen; goed spelen en scoren. De ruststand was dan ook 16 – 7.

Omdat het zo voorspoedig ging kon Guido in de tweede helft ook de spelers die de laatste paar weken wat minder speelminuten hadden gehad inzetten. Er werden wat kansen gemist en de bal vond het doel maar moeizaam. Uiteindelijk werd de eindstand na een saaiere tweede helft 28 – 21.

Wat leverde dit nu uiteindelijk op? De mannen van BFC eindigden uiteindelijk op een verdienstelijke vierde plaats in de competitie.

Tevreden? Aan het begin van het seizoen was het streven om bij de top 5 te eindigen en dit doel werd gehaald.

Tevreden of niet? Toch zit er ook nog een smaakje aan. De wetenschap dat het eigenlijk beter had gekund. Door twee keer onnodig gelijk te spelen ( Swift Helmond en Oliveo uit ) en ook een tweetal keren klunzig te verliezen ( Hercules en Habo '95 uit ) gingen 6 punten verloren. Onze achterstand op de kampioen was slechts 4 punten. Op de nummer 2 en 3 slechts 2 en 1 punt. Deze verliespunten hadden dus echt een verschil kunnen maken. Jammer want er had dus meer ingezeten.

En nu? Volgend seizoen een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Op dit moment wordt er hard gewerkt om een team voor volgend seizoen samen te stellen. Het wordt waarschijnlijk een mix van bekende gezichten van afgelopen seizoen, nieuwe gezichten uit de jeugd misschien ook gezichten die terugkeren in Beek.

En er rest ons alleen nog een dankwoord aan iedereen die ons gesteund hebben; supporters, familieleden, sponsoren en natuurlijk het bestuur van BFC. We hopen u volgend seizoen in nog grotere getalen terug te zien op het BFC avondje.

Tot ziens,

Heren senioren 1