Handbalvereniging BFC

Therapie centrum Beek

Samenwerkingsverband HV BFC en Therapie Centrum Beek

Blessures zijn onvermijdelijk bij een contactsport als handbal. Ook de frequentie en intensiteit van trainingen en wedstrijden, alsmede onwetendheid over het voorkomen van blessures bij spelers kan een toename tot gevolg hebben.

Om blessures bij spelers van BFC te voorkomen en sneller en effectiever te behandelen, kan samenwerking met een fysiotherapiepraktijk voordelen bieden. Preventie, voorlichting en advies en behandeling in combinatie met een op maat gemaakt revalidatieprogramma moet ervoor zorgen dat spelers minder snel geblesseerd raken en/of sneller en beter herstellen. Ook het eerder herkennen van symptomen door het technisch kader is belangrijk. Daarom is HV BFC met ingang van het seizoen 2017-2018 een samenwerkingsverband aangegaan met Therapie Centrum Beek. Leden van BFC die geblesseerd zijn geraakt of gebruik willen maken van een consult worden met voorrang behandeld.

Wat zijn de voordelen van de samenwerking voor een BFC lid?

1) In de regel binnen 48 uur een afspraak met een sportfysiotherapeut.
2) Begeleiding bij herstel tot en met hervatting van (wedstrijd)sportactiviteiten op het handbalveld.
3) Goede communicatie tussen fysiotherapeut en betreffende trainer(s) waardoor ook zij op de hoogte zijn van verloop herstel en van het moment van terugkeer op het trainingsveld.

De fysiotherapeut zal een diagnose stellen, een behandelplan opstellen en adviezen ten aanzien van training- en wedstrijdinzet geven en dit dus ook terugkoppelen met de trainers. Verder bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken voor preventief tapen.

Kosten

Voor de kosten wordt er aanspraak gemaakt op uw ziektekostenverzekering. Kinderen/jongeren tot 18 jaar hebben recht op 9 behandelingen fysiotherapie uit de basisverzekering. Na de 9e behandeling worden de kosten vergoed uit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat in totaal wordt vergoed, hangt af van de uitgebreidheid van de aanvullende verzekering die je hebt afgesloten. De kosten voor volwassenen vanaf 18 jaar worden volledig vergoed uit de aanvullende verzekering, indien je deze hebt afgesloten. De kosten van preventief tapen (kosten van de tape) komen voor rekening van het BFC-lid.

Therapie Centrum Beek heeft met nagenoeg alle zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten. Ben je verzekerd bij een zorgverzekeraar waar zij een overeenkomst mee hebben afgesloten, dan komt jouw behandeling voor vergoeding in aanmerking, mits je daarvoor aanvullend verzekerd bent en tot het bedrag waarvoor je verzekerd bent (bijvoorbeeld ‘max. 500 euro/jaar’ of ‘max. 18 behandelingen/jaar’).

Hoe te handelen

• Bel Therapie Centrum Beek: 046 437 14 07
• Meld dat je BFC-lid bent
• Maak een afspraak op korte termijn met Patrick Vonken
• Adres: Wethouder Sangersstraat 6, Beek

Ontstaat een blessure in het weekend? Stuur dan een e-mail naar info@therapiecentrumbeek.nl.

Sponsoren

Een greep uit een aantal van onze sponsoren, benieuwd naar alle? Bekijk ze hier.

Twitter