Handbalvereniging BFC

Smeets Mercedes-Benz BFC Toernooi

Het BFC-toernooi zit erop. In 2023 hopen we weer een groot handbalfestijn te kunnen organiseren!

Toernooi programma

Al meer dan 50 jaar is het BFC handbaltoernooi een begrip in het zuiden van het land. In 1975 vond het eerste Pinkstertoernooi plaats, georganiseerd door HV Caesar. Later, na de fusie met Blauw-Wit, werd het toernooi omgedoopt tot het BFC-toernooi. In 2018 organiseerden we het toernooi voor de 50ste keer. Clubs uit de directe omgeving, maar ook uit heel Nederland en soms zelfs verrassende buitenlandse gasten zorgen voor een buitengewone sportieve ervaring. Het BFC handbal toernooi biedt een divers programma waar volop ruimte is voor sport en ouderwetse gezelligheid.

In 2022 zal er een kleiner programma zijn, maar normaliter is het programma van het Smeets Mercedes-Benz BFC Toernooi over drie dagen verspreid.

Jeugdtoernooi

In de ochtend is er alle ruimte voor de jeugdteams tot en met de C-jeugd. Van klein tot groot, iedereen kan terecht op ons toernooi. Je bent van harte uitgenodigd om ook deze sportievelingen aan te moedigen.

Veel verenigingen kiezen ons toernooi uit om het seizoen af te sluiten. Nog een keer met z’n allen aan de bal voordat de zomervakantie begint. Nog een keer genieten van dat speciale gevoel om als team samen te spelen. Relaxen onder een, hopelijk, mooi zonnetje met een heerlijke temperatuur.

We zorgen voor goede accommodaties en prettige tegenstanders. Ook voor de jeugd is natuurlijk genoeg te snoepen, eten en drinken. Natuurlijk een prijs of traktatie na afloop.

Deelname kost €20 per team.

Kortom een moment om niet te missen.

Café Napoleon Familietoernooi

De middag en vooravond staat het BFC toernooi in het teken van het familietoernooi. Jong of oud, handbalervaring of niet. Het maakt niets uit. Meedoen is belangrijker dan winnen.

Op de velden wordt er gehandbald in gemengde teams. Je kunt je inschrijven met je eigen team, bestaande uit familie en vrienden. Natuurlijk is er ook ruimte voor verenigingen of bedrijven.

Om iedereen de mogelijkheid te geven om mee te doen, vragen we je bij de inschrijving om de samenstelling van je team te beschrijven. Wij proberen jullie dan in de juiste poule te laten spelen. Nogmaals; het gaat niet om te winnen maar om Fair Play en vooral veel gezelligheid!

Om deel te nemen aan het familietoernooi schrijf je je in via de knop ‘Inschrijven’.

Deelname kost €15 per team.

Feestavond

Ook na het toernooi is er ieder jaar weer een feestelijke dagsluiting voor jong en oud! Het thema varieert per jaar, krijg jij er ook zo’n zin in?

Wedstrijd info

De poule-indeling en wedstrijdschema’s van het jeugdtoernooi 2022 zijn te vinden op Tournify.

Praktische info

Faciliteiten

Elk jaar bestaat de mogelijkheid voor deelnemende teams om op het BFC handbaltoernooi in Beek, Limburg te blijven overnachten. Op onze goed verzorgde camping bieden wij deelnemers aan het handbal toernooi een plek om hun tent op te zetten. Naast het aanbieden van een gezellige camping met voldoende ruimte voor vertier willen we ook een veilige camping verzorgen. Daarom gelden er op de camping een aantal spelregels, indien je van plan bent te komen logeren

Camping

Per campeerplek dient bij aankomst €50,- borg te worden betaald. Na eindopname en schoon opleveren van de campeerplek wordt deze geretourneerd. De borg moet te worden voldaan bij aankomst.
Het is ook dit jaar mogelijk om van onze ontbijtservice gebruik te maken. Dit ontbijt wordt speciaal voor ons samengesteld en bestaat uit; 2 verse broodjes, 1 ei, jus d’orange en natuurlijk koffie of thee. De prijs bedraagt € 4,00 per persoon per ontbijt. De reservering hiervoor kun je aangeven bij je inschrijving.

Kamperen onder de 16 jaar mag maar alleen onder begeleiding van een verantwoordelijke coach of ouder!

Bekijk hier het camping reglement:

CAMPING REGLEMENT

Alcoholbeleid

Alcohol nuttigen beneden de 18 jaar is niet toegestaan. Tijdens het BFC handbal toernooi geldt het volgende reglement.

Alcohol wordt alleen verstrekt aan mensen die een door de organisatie verstrekt polsbandje hebben, welk gemerkt is door de kleur groen behorende bij ‘bezoeker ouder dan 18 jaar’ danwel geel behorende bij ‘campinggast ouder dan 18 jaar’. Bij twijfel aan de leeftijd van de bezoeker (jonger dan 20) kan aan de ingang van de feesttent legitimatie gevraagd worden.
Personen zonder polsbandje (uitgaande dat deze jonger zijn dan 18 jaar) of met een rood polsbandje zijn herkenbaar als jonger dan 18 en aan deze jongeren wordt geen alcohol verstrekt. Glazenophalers controleren ook op het nuttigen van drank door personen met een dergelijk polsbandje.
Het alcohol- en toegangsbeleid wordt op verschillende plekken gecommuniceerd.

Wedstrijden

Alle wedstrijden tijdens het BFC-toernooi vallen onder het volgende reglement (d.d. 11-03-2014):

Wedstrijd Reglement

Contact

Momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen van het toernooi. Bij vragen kan je een mail sturen naar bfctoernooi@hvbfc.nl