Handbalvereniging BFC

Onze afspraken

Anti-doping

Uiteraard is handbalvereniging BFC voorstander van eerlijke én gezonde sport. Doping past daar vanzelfsprekend niet bij. Als vereniging volgen wij de regels en richtlijnen van het NOC*NSF. Deze vind je hier. In dit filmpje wordt uitgelegd wat doping is, wat de regels zijn, wat een dopingreglement is en wat de consequenties zijn als je doping gebruikt.

 

Algemene afspraken

De algemene afspraken van onze vereniging zijn vastgelegd in een huishoudelijk reglement. Wijzigingen en aanvullingen kunnen jaarlijks in de Algemene Ledenvergadering besproken en doorgevoerd worden.

 

Afspraken rondom wedstrijden en trainingen

De vereniging spant zich in om in het (jeugd)handbal te zorgen voor een goede opleiding en begeleiding van de spelers. Hierbij is elke speler even belangrijk en moet elke speler zoveel mogelijk plezier beleven binnen de club. Om het voor iedereen plezierig te houden, hanteert BFC enkele spelregels:

  1. Wees op tijd bij training en wedstrijd. Afmelden: zo vroeg mogelijk bij de trainer of coach.
  2. Train regelmatig en met inzet.
  3. Draag zorg voor het in goede staat verkeren van tenue en sportschoenen.
  4. Volg aanwijzingen van trainer/coach op.
  5. Houd de sporthal, gymzalen en kleedlokalen netjes.
  6. Wees zuinig op ballen. Behalve de kabouters en F jeugd heeft iedere speler zijn eigen bal.
  7. Gedraag je correct tegen medespelers, tegenspelers, scheidsrechters, halbeheerder enz.
  8. Nagels moeten kort zijn, het is verboden om met kunstnagels te handballen. Dit i.v.m. blessures die men kan aanrichten of die je jezelf kunt toedienen.
  9. Sieraden c.q. ringen, armbanden, kettinkjes mogen niet gedragen worden tijdens de trainingen/wedstrijden. Oorbellen moeten afgeplakt worden met tape.
  10. Na de trainingen en wedstrijden is het verplicht om te douchen, behalve wanneer er een medische redenen is om dat niet te doen, bijvoorbeeld eczeem. Is er een medische reden om niet te douchen, dan verzoeken wij jullie om dit vooraf te bespreken met de trainer/coach.
  11. Indien je een bril draagt, zorg dan het liefst voor een stevig montuur met kunststof glazen.
  12. Pak zelf je tas in en controleer de inhoud voor je weggaat.
  13. Speel met het shirt in de broek.
  14. Informeer de trainer over andere sporten die je beoefent, zodat er rekening mee gehouden kan worden. Vertel wanneer je ziek bent geweest of als je je ergens zorgen over maakt.
  15. Bespreek wensen, ideeën of problemen met de trainer. Levert dat niets op, neem dan contact op met de technische commissie en daarna eventueel met het bestuur.
  16. Roken en het gebruik van alcoholische dranken is voor geen enkele (jeugd)speler toegestaan tijdens training of wedstrijd of in het kleedlokaal.
  17. Handbal is een teamsport, wat betekent dat je als team iets kunt bereiken door inzet en tolerantie. Je eigen bijdrage en houding zijn bepalend. Felle kritiek op medespelers en/of tegenstanders wordt niet getolereerd. Grof woordgebruik door spelers, coaches en aanwezige ouders is niet acceptabel. Positief gedrag naar de scheidsrechter staat ten alle tijden voorop, ook als je denkt dat hij/zij partijdig is. Na afloop van de wedstrijd bedankt de coach en de aanvoerder/ster de scheidsrechter en bij verlies wordt de tegenpartij gefeliciteerd.
  18. Houd rekening met zaalvoorschriften ( gekleurde zolen, gewone schoenen, harsgebruik e.d.).
  19. Spelers/speelsters met lange haren moeten de haren in een staart of staartjes doen. Haarbanden, hetzij van plastic hetzij van metaal, mogen tijdens de trainingen en wedstrijden NIET gedragen worden. Speldjes moeten afgeplakt worden met tape. Het is verboden om hoofddeksels te dragen tijdens trainingen en wedstrijden. Voor moslima’s wordt een uitzondering gemaakt, echter alleen sporthoofddoekjes zijn toegestaan.

Sponsoren

Een greep uit een aantal van onze sponsoren, benieuwd naar alle? Bekijk ze hier.