Handbalvereniging BFC

Peter Verjans Toernooi

Algemene informatie

Peter Verjans Toernooi 2022

Het Peter Verjans Toernooi wordt alweer voor de 20e keer georganiseerd!
Via deze weg willen we graag vernemen of er vanuit jullie club interesse is om deel te nemen aan het Peter Verjans Toernooi, een toernooi voor B-jeugd (M/V) welke gepland staat in het weekend van 3 en 4 september 2022, en gehouden zal worden in sportcomplex de Haamen in Beek (L). Zoals wellicht binnen jullie club bekend is, staat het PVT erom bekend een sterk speelveld te hebben, en daarmee een ideaal toernooi ter voorbereiding op de competitie.

Het toernooi, met 8 dames- en 8 heren teams, zal plaatsvinden over 2 dagen met zowel op zaterdag en zondag dames- en heren wedstrijden.
Voor de deelnemende teams is er een mogelijkheid om te overnachten in de sporthal. Daarnaast kunnen teams tegen een vergoeding een lunch/ontbijt-pakket aanvragen en op zaterdagavond gebruik maken van een buffet.

Kunt U ons bij interesse een korte mail naar peterverjanstoernooi@gmail.com sturen, uiterlijk voor 25 mei a.s, onder vermelding van club, dames en/of heren team, en -indien reeds bekend- de namen en mailadressen van de coach/begeleiding.

We zien alvast uit naar jullie positieve reactie.

Organisatie PVT

Michiel Heijmans (06-42110263)
Robert Schoonbrood (06-29587110)

Peter Verjans Toernooi 2021

Op 29 augustus vond een vanwege de corona crisis een aangepaste versie van het jaarlijkse Peter Verjans Toernooi plaats. In tegenstelling tot voorgaande jaren, werden alle wedstrijden op 1 dag gespeeld. Het was aan de deelnemende teams, vrijwilligers en publiek duidelijk te merken dat ze het handballen hadden gemist; het enthousiasme was groot!

Bij de heren ging de winst voor de derde achtereenvolgende keer naar Initia Hasselt, dat in de finale duidelijk een maatje te groot was voor het thuisspelende BFC.

De damesfinale tussen SEW en Quintus werd een ware thriller, die uiteindelijk met 11-10 gewonnen werd door het team uit Nibbixwoud.

Most Valuable Players

Gedy de Raaf van Quintus werd verkozen tot beste speelster van het toernooi, terwijl Cindy van Horssen van SEW werd uitgeroepen als beste keeper.

Bij de heren bleef de goody bag voor beste keeper in Beek; Lumen Hofmeijer ging met deze eer strijken. Beste speler van het toernooi werd Alexander Dupont van het winnende Initia Hasselt.

Alle spelers, begeleiders, vrijwilligers en publiek; van harte bedankt voor jullie aanwezigheid en graag tot volgend jaar!

Wist je dat spelers en speelsters die momenteel op topniveau handballen ook hebben deelgenomen aan het Peter Verjans Toernooi? Onder andere Luc Steins en Angela Malestein, beiden nu uitkomend voor het Nederlands team hebben in hun jeugdjaren in sporthal de Haamen met hun team deelgenomen aan het Peter Verjans Toernooi.

Inschrijven

Inschrijvingen zijn nog niet geopend, nog even geduld!
Out Of Stock

Play & Eat Small

Per persoon: 10.00

Je kiest dit pakket als je deelneemt aan het toernooi (kosten reeds voldaan) en je zaterdagavond wilt mee-eten van het dinerbuffet. Let op: drankjes zijn niet inbegrepen in de prijs.

Out Of Stock

Play, Sleep & Eat Large

Per persoon: 30.00

Je kiest dit pakket als je deelneemt aan het toernooi (kosten reeds voldaan), je op zaterdag wilt overnachten (neem je eigen luchtbed en slaapzak mee!), zaterdagavond wilt genieten van het dinerbuffet en zondag het ontbijt en de lunch geregeld wilt hebben. Let op: drankjes tijdens het dinerbuffet zijn niet inbegrepen in de prijs.

Out Of Stock

Play, Sleep & Eat Extra Large

Per persoon: 35.00

Je kiest dit pakket als je deelneemt aan het toernooi (kosten reeds voldaan), je op zaterdag een lunchpakket wenst, wilt overnachten (neem je eigen luchtbed en slaapzak mee!) en je zaterdagavond wilt genieten van het dinerbuffet en zondag het ontbijt en de lunch geregeld wilt hebben. Let op: drankjes tijdens het dinerbuffet zijn niet inbegrepen in de prijs. (Het XL pakket is gelijk aan het L pakket met een extra lunchpakket voor zaterdagmiddag.)

Out Of Stock

Just play

0.00

Je kiest dit pakket als je alleen deelname aan het toernooi wil regelen. De deelnamekosten heb je al voldaan en je regelt zelf een eventuele overnachting, ontbijt, lunch en diner.

Sponsoren

Contact

Toernooicommissie

Peter Verjans Toernooi

Historie

Op 3 september 2001 overleed op 48-jarige leeftijd volledig onverwacht handballegende Peter Verjans. Peter was niet alleen als handbalprofessor en veelvoudig international, maar zeker ook als mens, één van de stuwende krachten achter het zo succesvolle (jeugd)handbal in Beek. Bij zijn overlijden wist handbalvereniging BFC wat haar te doen stond: het handbalerfgoed en de handbalvisie van Peter op een zo goed mogelijk manier voortzetten en uitbouwen.

 

De gedachte om een sterk internationaal jeugdtoernooi voor jongens en meisjes te organiseren leefde reeds geruime tijd bij een aantal BFC leden maar enkele maanden na zijn overlijden kreeg het idee steeds meer vorm. Precies een jaar ná zijn overlijden wordt het eerste Peter Verjans toernooi voor B-jeugd teams wordt gespeeld. De organisatie kon destijds niet weten dat het toernooi zou uitgroeien tot een toptoernooi met internationale allure en uitstraling. Inmiddels heeft het toernooi dat in het eerste weekend van september wordt gespeeld, een vaste waarde is op de handbalkalender ingenomen. Klinkende namen als V&L, Aalsmeer, Quintus, SEW, VOC, Tongeren, Initia Hasselt, HB Dudelange, Bayer Dormagen en VfL Gummersbach maakten inmiddels hun opwachting.