Handbalvereniging BFC

PVT-2000px-2000px_wit_PNG

Peter Verjans Toernooi

Algemene informatie

Peter Verjans Toernooi 2022

In het weekend van 3 en 4 september vond voor de 20ste keer het Peter Verjans Toernooi plaats in de 2 hallen van sportcomplex De Haamen te Beek. Na een vanwege corona geannuleerde editie in 2020 en een ééndaagse variant in 2021 werd er eindelijk weer een toernooi in vertrouwde stijl georganiseerd, met poulewedstrijden op zaterdag en zondagochtend, gevolgd door de diverse kruisfinales en finales op zondag. Ook bleven weer traditioneel enkele teams overnachten in onze eigen hal.

Het toernooi had dit jaar een sterk internationaal karakter, met deelnemers aan de dameskant vanuit Nederland (Aalsmeer, BFC, Quintus, SEW en Vlug & Lenig) en België (Hubo Handbal). Bij de heren kwamen de teams zelfs uit 3 landen: Nederland (Feyenoord Handbal, HC Bevo en Sittardia/BFC), België (Hestia Bilzen) en Duitsland (TV Aldekerk 07 en HSG Nordhorn).

Na vele mooie en spannende wedstrijden gingen de dames van Quintus uiteindelijk met de 1e prijs aan de haal door in de finale met 19-8 te winnen van SEW. Beste speelster van het toernooi werd Fien Swarte van Quintus, terwijl Cindy van Horssen van SEW werd uitgeroepen tot beste doelvrouw; dit voor het tweede jaar op rij. Tess Wester is gewaarschuwd 😊

Bij de heren ging de finale tussen Sittardia/BFC en Feyenoord Handbal, die door het Limburgse team met 23-18 werd gewonnen. TV Aldekerk 07 leverde zowel de beste speler (Finn Wetter) als beste keeper (Nick Buchmüller) van het toernooi.

Noteer alvast in uw agenda: de 21ste editie zal plaatsvinden in het weekend van 2 & 3 september 2023.

Wist je dat spelers en speelsters die momenteel op topniveau handballen ook hebben deelgenomen aan het Peter Verjans Toernooi? Onder andere Luc Steins en Angela Malestein, beiden nu uitkomend voor het Nederlands team hebben in hun jeugdjaren in sporthal de Haamen met hun team deelgenomen aan het Peter Verjans Toernooi.

Contact

Toernooicommissie

Peter Verjans Toernooi

Historie

Op 3 september 2001 overleed op 48-jarige leeftijd volledig onverwacht handballegende Peter Verjans. Peter was niet alleen als handbalprofessor en veelvoudig international, maar zeker ook als mens, één van de stuwende krachten achter het zo succesvolle (jeugd)handbal in Beek. Bij zijn overlijden wist handbalvereniging BFC wat haar te doen stond: het handbalerfgoed en de handbalvisie van Peter op een zo goed mogelijk manier voortzetten en uitbouwen.

 

De gedachte om een sterk internationaal jeugdtoernooi voor jongens en meisjes te organiseren leefde reeds geruime tijd bij een aantal BFC leden maar enkele maanden na zijn overlijden kreeg het idee steeds meer vorm. Precies een jaar ná zijn overlijden wordt het eerste Peter Verjans toernooi voor B-jeugd teams wordt gespeeld. De organisatie kon destijds niet weten dat het toernooi zou uitgroeien tot een toptoernooi met internationale allure en uitstraling. Inmiddels heeft het toernooi dat in het eerste weekend van september wordt gespeeld, een vaste waarde is op de handbalkalender ingenomen. Klinkende namen als V&L, Aalsmeer, Quintus, SEW, VOC, Tongeren, Initia Hasselt, HB Dudelange, Bayer Dormagen en VfL Gummersbach maakten inmiddels hun opwachting.