Handbalvereniging BFC

Peter Verjans Toernooi

Algemene informatie

Peter Verjans Toernooi 2019

In het weekend van 31 augustus en 1 september 2019 organiseerde Handbalvereniging BFC alweer de 18e editie van het Peter Verjans Toernooi. Ook dit jaar mochten we in Beek weer heren- en dames B-jeugd teams uit Nederland en België verwelkomen. Na wervelend en spannend handbal werden op zondag de wedstrijden voor de eindrangschikking gespeeld. De dames van Quintus wonnen van SEW en de heren van Hasselt wonnen van Aalsmeer en keerden, net als vorig jaar, met de toernooiwinst huiswaarts.

 

Most Valuable Players

Roos Knijn van SEW werd verkozen als beste speelster van het toernooi. Bij de heren ging deze eer naar Robbe Schiffeleers van Hasselt. Bianca Schanssema van Quintus was de beste keepster van het toernooi. En onze eigen keeper Lumen Hofmeyer werd verkozen tot beste keeper van deze editie van het Peter Verjans Toernooi.

 

Roos Knijn (SEW), Lumen Hofmeyer (BFC). Robbe Schiffeleers (Hasselt), Bianca Schanssema (Quintus)

 

Rangschikking

De rangschikking bij de heren in 2019 is als volgt:

 1. Hasselt
 2. Aalsmeer
 3. Feyenoord
 4. Quintus
 5. BFC
 6. Hellas

De rangschikking bij de damsein 2019 is als volgt:

 1. Quintus
 2. SEW
 3. VOC
 4. V&L
 5. Velo
 6. Hellas
 7. Internos
 8. ZAP
 9. BFC
 10. Feyenoord

 

 

Wist je dat spelers en speelsters die momenteel op topniveau handballen ook hebben deelgenomen aan het Peter Verjans Toernooi? Onder andere Luc Steins en Angela Malestein, beiden nu uitkomend voor het Nederlands team hebben in hun jeugdjaren in sporthal de Haamen met hun team deelgenomen aan het Peter Verjans Toernooi.

Inschrijven

Alle deelnemende teams voor de 18e editie hebben zich al aangemeld en hebben het inschrijfgeld en de borg al voldaan. Binnen een week na afloop van het toernooi wordt de borg teruggestort.
Circa 2 weken voor het toernooi (dus vanaf medio augustus) kunnen de deelnemende teams de bestelling voor overnachting, lunch en avondeten doorgeven. Door op de buttons te klikken, kan gekozen worden voor een pakket. Geef aan voor hoeveel spelers/speelsters en begeleiders je het betreffende pakket wenst te bestellen. Vervolgens kun je via iDeal de totale kosten in 1 keer betalen.

Just play

0.00

Je kiest dit pakket als je alleen deelname aan het toernooi wil regelen. De deelnamekosten heb je al voldaan en je regelt zelf een eventuele overnachting, ontbijt, lunch en diner.

Play & Eat Small

Per persoon: 10.00

Je kiest dit pakket als je deelneemt aan het toernooi (kosten reeds voldaan) en je zaterdagavond wilt mee-eten van het dinerbuffet. Let op: drankjes zijn niet inbegrepen in de prijs.

Play, Sleep & Eat Large

Per persoon: 30.00

Je kiest dit pakket als je deelneemt aan het toernooi (kosten reeds voldaan), je op zaterdag wilt overnachten (neem je eigen luchtbed en slaapzak mee!), zaterdagavond wilt genieten van het dinerbuffet en zondag het ontbijt en de lunch geregeld wilt hebben. Let op: drankjes tijdens het dinerbuffet zijn niet inbegrepen in de prijs.

Play, Sleep & Eat Extra Large

Per persoon: 35.00

Je kiest dit pakket als je deelneemt aan het toernooi (kosten reeds voldaan), je op zaterdag een lunchpakket wenst, wilt overnachten (neem je eigen luchtbed en slaapzak mee!) en je zaterdagavond wilt genieten van het dinerbuffet en zondag het ontbijt en de lunch geregeld wilt hebben. Let op: drankjes tijdens het dinerbuffet zijn niet inbegrepen in de prijs. (Het XL pakket is gelijk aan het L pakket met een extra lunchpakket voor zaterdagmiddag.)

Wedstrijd info

De wedstrijdschema’s zijn bekend en vind je hieronder.

Gedurende het toernooi publiceren we hier ook de uitslagen van de verschillende wedstrijden.

 

Wedstrijdschema’s

Wedstrijdschema zaterdag 31 augustus

Het wedstrijdschema voor de zaterdag:

PVT speelschema zaterdag

Wedstrijdschema zondag 1 september

Het wedstrijdschema voor de zondag:

Programma zondag PVT

Wedstrijd uitslagen

Uitslagen zaterdag 31 augustus

Uitslagen zondag 1 september

Uitslagen dameswedstrijden:

 

Uitslagen herenwedstrijden:

Sponsoren

Contact

Toernooicommissie

Peter Verjans Toernooi

Historie

Op 3 september 2001 overleed op 48-jarige leeftijd volledig onverwacht handballegende Peter Verjans. Peter was niet alleen als handbalprofessor en veelvoudig international, maar zeker ook als mens, één van de stuwende krachten achter het zo succesvolle (jeugd)handbal in Beek. Bij zijn overlijden wist handbalvereniging BFC wat haar te doen stond: het handbalerfgoed en de handbalvisie van Peter op een zo goed mogelijk manier voortzetten en uitbouwen.

 

De gedachte om een sterk internationaal jeugdtoernooi voor jongens en meisjes te organiseren leefde reeds geruime tijd bij een aantal BFC leden maar enkele maanden na zijn overlijden kreeg het idee steeds meer vorm. Precies een jaar ná zijn overlijden wordt het eerste Peter Verjans toernooi voor B-jeugd teams wordt gespeeld. De organisatie kon destijds niet weten dat het toernooi zou uitgroeien tot een toptoernooi met internationale allure en uitstraling. Inmiddels heeft het toernooi dat in het eerste weekend van september wordt gespeeld, een vaste waarde is op de handbalkalender ingenomen. Klinkende namen als V&L, Aalsmeer, Quintus, SEW, VOC, Tongeren, Initia Hasselt, HB Dudelange, Bayer Dormagen en VfL Gummersbach maakten inmiddels hun opwachting.