PVT-2000px-2000px_wit_PNG

Peter Verjans Toernooi

Algemene informatie

Peter Verjans Toernooi 2023

In het weekend van 2 en 3 september vond voor de 21ste keer het Peter Verjans Toernooi plaats in sportcomplex De Haamen te Beek. Vanwege de start van de landelijke competitie voor HB jeugd in datzelfde weekend – hopelijk slechts een eenmalige uitglijder van het NHV – stond er dit jaar enkel een damestoernooi op de agenda, maar dat werd wel één van de spannendste edities van de laatste jaren.

De teams van Aalsmeer, BFC, PSV (nieuwkomer op het toernooi), Quintus, SEW en V&L speelden elk 4 poulewedstrijden op zaterdag. Na deze wedstrijden maakten nog 4 teams kans op een finaleplaats, dus de wedstrijden op zondagmorgen moesten de doorslag geven. Uiteindelijk bracht het doelsaldo de beslissing: +8 voor V&L versus +6 voor SEW, waardoor V&L in de finale mocht aantreden tegen Quintus en SEW met Aalsmeer kon gaan strijden om plaats 3.

En een strijd werd het…

Nadat eerst PSV beslag had gelegd op de 5de plek door van BFC te winnen, werd de troostfinale in een zeer spannende wedstrijd beslist in het voordeel van Aalsmeer: 8-7 winst op SEW, maar hulde voor de inzet en strijdlust van beide teams.

Ook de finale werd een ware thriller met een lang gelijk opgaande strijd waarin Quintus en V&L af en toe een kleine voorsprong namen. In de laatste minuten gaf Quintus echter de genadeklap en werd V&L na een mooie wedstrijd met 16-13 verslagen.

quintus-winnaar-pvt

Fleur Smallegange van Quintus werd uitgeroepen als beste keepster van het toernooi, terwijl Jelena Ostojic van SEW met die titel aan de haal ging als beste speelster.

Fleur Smallegange van Quintus
Jelena Ostojic van SEW

Noteer alvast in uw agenda: de 22ste editie zal plaatsvinden in het weekend van 31 augustus en 1 september 2024.

Wist je dat spelers en speelsters die momenteel op topniveau handballen ook hebben deelgenomen aan het Peter Verjans Toernooi? Onder andere Luc Steins en Angela Malestein, beiden nu uitkomend voor het Nederlands team hebben in hun jeugdjaren in sporthal de Haamen met hun team deelgenomen aan het Peter Verjans Toernooi.

Contact

Toernooicommissie

Historie

Op 3 september 2001 overleed op 48-jarige leeftijd volledig onverwacht handballegende Peter Verjans. Peter was niet alleen als handbalprofessor en veelvoudig international, maar zeker ook als mens, één van de stuwende krachten achter het zo succesvolle (jeugd)handbal in Beek. Bij zijn overlijden wist handbalvereniging BFC wat haar te doen stond: het handbalerfgoed en de handbalvisie van Peter op een zo goed mogelijk manier voortzetten en uitbouwen.

De gedachte om een sterk internationaal jeugdtoernooi voor jongens en meisjes te organiseren leefde reeds geruime tijd bij een aantal BFC leden maar enkele maanden na zijn overlijden kreeg het idee steeds meer vorm. Precies een jaar ná zijn overlijden wordt het eerste Peter Verjans toernooi voor B-jeugd teams wordt gespeeld. De organisatie kon destijds niet weten dat het toernooi zou uitgroeien tot een toptoernooi met internationale allure en uitstraling. Inmiddels heeft het toernooi dat in het eerste weekend van september wordt gespeeld, een vaste waarde is op de handbalkalender ingenomen. Klinkende namen als V&L, Aalsmeer, Quintus, SEW, VOC, Tongeren, Initia Hasselt, HB Dudelange, Bayer Dormagen en VfL Gummersbach maakten inmiddels hun opwachting.