Handbalvereniging BFC

Medi Sport fysiotherapie

Samenwerkingsverband HV BFC en Medi Sport

Handbal is als contactsport een risico voor het oplopen van blessures. Medi Sport is al jaren actief in de handbalwereld op provinciaal en landelijk niveau. Hierdoor hebben ze veel ervaring in en expertise met handbal specifieke blessures.

Iedere blessure wordt op maat behandeld en sportspecifieke bewegingen en beperkingen worden aangepakt tijdens de revalidatie. Door de nauwe samenwerking met orthopeden en andere specialisten kan voor iedereen het meest optimale herstel bewerkstelligd worden.

Naast revalidatie is er ook altijd een mogelijkheid om advies te krijgen betreffende preventie van blessures. Dit kan in de vorm van trainingen en lezingen.

Hoe ziet de samenwerking eruit?

Sirik Blokzijl, oud-speler van BFC en (sport)fysiotherapeut bij Medi Sport, is de herstelmanager voor BFC. Dit houdt in dat je met hem contact op kunt nemen om een afspraak te plannen. Hij zorgt ervoor dat je, indien nodig, binnen 24-uur terecht kunt bij hem of een van zijn collega’s. Er zal altijd eerst een onderzoek plaatsvinden waaruit een fysiotherapeutische diagnose ontstaat. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat samengesteld en dit wordt met jou besproken. Je start de behandeling en zal hierin begeleid worden door Sirik of een van zijn collega’s.

Hij zal meteen terugkoppeling geven aan de trainers over je blessure en het beloop ervan. Zo is het voor jou en de trainers duidelijk wat er verwacht kan worden.

Kosten

Voor de kosten wordt aanspraak gemaakt op de zorgverzekering. Bij personen onder de 18 jaar zit fysiotherapie in de basisverzekering. Vanaf 18 jaar wordt er aanspraak gedaan op de aanvullende verzekering. Kijk altijd na hoeveel behandelingen op jaarbasis door jouw zorgverzekeraar vergoed worden.

Hoe te handelen

– Bel Medi Sport Geleen 046-474 34 34
– Stuur Sirik een berichtje op 06-30807557

Sponsoren

Een greep uit een aantal van onze sponsoren, benieuwd naar alle? Bekijk ze hier.